Nederland: gezond eten begint vroeg

Gezondheid is een van de belangrijkste thema’s in Nederland. Onder andere overgewicht bij kinderen en jongeren staat centraal. Samen met een sterke partner pakken we het thema aan.

Tag

Volgens een rapport van de Nederlandse Gezondheidscommissie is overgewicht een van de grootste gezondheidsrisico’s in het land. Ongeveer één op zeven Nederlandse kinderen kampt met overgewicht. De kinderjaren en de jeugd zijn een periode waarin de smaakvoorkeuren en de gedragspatronen van elke mens worden gevormd. Bij het thema “gezonde voeding” is het niet enkel van belang wat kinderen bij hun ouders thuis en op school aangeleerd krijgen, maar ook welk aanbod ze in restaurants of supermarkten vinden. Als retailer in levensmiddelen zien wij ons verantwoordelijk om onze bijdrage te leveren om een gezonde levensstijl te promoten.

Daarvoor hebben wij er in Nederland een expert bijgehaald: sinds kort werken wij samen met de stichting JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht – “Kinderen & jongeren op een gezond gewicht brengen”) om kinderen en jongeren kennis te laten maken met gezond eten. Ook de volwassenen in hun omgeving – dus vooral ouders en leraren – willen wij bereiken. Momenteel wisselen wij met de stichting informatie uit om een gezamenlijke campagne te lanceren. Wij willen dan ook gezinnen met kinderen inspireren om te kiezen voor gezonde voeding. De samenwerking is nog erg nieuw en zal lopen tot einde 2020. Via onze gezamenlijke maatregelen houden wij u op de hoogte!

logo jongeren op gezond gewicht
Verdere inhoud
Kernthema’s
Diversiteit & evenwicht werk-privé

In de negen Europese landen waar wij vertegenwoordigd zijn, werken mensen uit 117 verschillende landen. Deze diversiteit past bij ALDI Nord, want zij verrijkt onze samenwerking en weerspiegelt bovendien de diversiteit van onze klanten.

Management
Compliance

Wij richten ons handelen naar onze kernwaarden: eenvoudig, verantwoordelijk, betrouwbaar. Deze waarden beschrijven ook het compliance begrip van de ondernemingsgroep ALDI Nord.

Highlights
Op reddingsmissie

In Europa belanden elk jaar miljoenen tonnen voedsel in de vuilnisbak. Dat is niet enkel een ethisch probleem: voedsel weggooien, betekent ook dat waardevolle bronnen worden verspild. En wij vinden dat dat niet langer kan.

Highlights
Nederland: strijd tegen de plasticsoep

Wereldwijd wordt er per minuut ongeveer een volle vrachtwagen plastic in zee gestort. De Nederlandse Plastic Soup Foundation heeft de taak op zich genomen om er iets tegen te doen. En dat steunen wij!

Kernthema’s
Aantrekkelijke werkgever

De ongeveer 69.000 medewerkers moeten er fier op kunnen zijn om bij ALDI Nord te werken. Daarvoor worden veilige werkomstandigheden, aantrekkelijke raamvoorwaarden en ontwikkelingsperspectieven op lange termijn geboden.

Highlights
Een dag in het teken van kwaliteit

“Hoge kwaliteit – lage prijs”: om deze belofte in te lossen, doorlopen alle ALDI Nord-producten strenge kwaliteitscontroles. Voor de medewerkers in de kwaliteitszorg een veeleisende job.

Kernthema’s
Voedselverspilling & afval

Wij nemen de verantwoordelijkheid op ons voor de bescherming van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen. Afval beperken en voedselverspilling tegengaan, spelen daarbij voor ons als detailhandelaar een centrale rol.

Highlights
Weg met klassieke plastic zakken

De plastic zak van ALDI Nord: een cultobject dat het zelfs tot in een museum schopte. Maar de problematiek rond plastic – de plasticsoep in de Stille Oceaan, de stranden vol afval en milieuvervuiling door microplastics - maakte ons duidelijk dat de klassieke plastic zak definitief zijn tijd gehad heeft.

Kernthema’s
Productkwaliteit

Als het over de kwaliteit van onze producten gaat, sluiten wij geen compromissen. Hiervoor nemen wij in de gehele productie- en leveringsketen de verantwoordelijkheid op ons. De behoeften van onze klanten staan daarbij steeds op de voorgrond.