Nederland: gezond eten begint vroeg

Gezondheid is een van de belangrijkste thema’s in Nederland. Onder andere overgewicht bij kinderen en jongeren staat centraal. Samen met een sterke partner pakken we het thema aan.

Tag

Volgens een rapport van de Nederlandse Gezondheidscommissie is overgewicht een van de grootste gezondheidsrisico’s in het land. Ongeveer één op zeven Nederlandse kinderen kampt met overgewicht. De kinderjaren en de jeugd zijn een periode waarin de smaakvoorkeuren en de gedragspatronen van elke mens worden gevormd. Bij het thema “gezonde voeding” is het niet enkel van belang wat kinderen bij hun ouders thuis en op school aangeleerd krijgen, maar ook welk aanbod ze in restaurants of supermarkten vinden. Als retailer in levensmiddelen zien wij ons verantwoordelijk om onze bijdrage te leveren om een gezonde levensstijl te promoten.

Daarvoor hebben wij er in Nederland een expert bijgehaald: sinds kort werken wij samen met de stichting JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht – “Kinderen & jongeren op een gezond gewicht brengen”) om kinderen en jongeren kennis te laten maken met gezond eten. Ook de volwassenen in hun omgeving – dus vooral ouders en leraren – willen wij bereiken. Momenteel wisselen wij met de stichting informatie uit om een gezamenlijke campagne te lanceren. Wij willen dan ook gezinnen met kinderen inspireren om te kiezen voor gezonde voeding. De samenwerking is nog erg nieuw en zal lopen tot einde 2020. Via onze gezamenlijke maatregelen houden wij u op de hoogte!

logo jongeren op gezond gewicht
Verdere inhoud
Highlights
Kom dat zien!

Al bij de eerste blik door de grote vensters van de nieuwe ALDI-winkels valt op dat er heel wat veranderd is. Er is meer licht, meer plaats, er zijn nieuwe kleuren en de producten zijn overzichtelijk uitgestald zodat klanten beter hun weg zouden vinden.

Kernthema’s
Duurzame normen in de non-food-toeleveringsketen

Overal waar wij onze invloed kunnen doen gelden, nemen wij onze verantwoordelijkheid voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden en de naleving van milieunormen.

Kernthema’s
Klimaatbescherming

Wij verbinden ons ertoe om de gevolgen van onze handelsactiviteiten voor het klimaat te verminderen. Al in 2015 hebben wij in onze CR-policy ons streven geformuleerd dat wij klimaatvriendelijk zullen handelen.

Kernthema’s
Maatschappelijk engagement

Met onze competentie en ervaring leveren wij ook naast onze core business een bijdrage tot het oplossen van maatschappelijke problemen. Met onze maatschappelijke betrokkenheid steunen wij een groot aantal projecten.

Highlights
Van het katoenveld tot in de winkel: de lange reis van een ALDI-kruippakje

De meeste kledingsstukken die onze klanten in de filialen vinden, hebben een lange weg afgelegd. De reis van onze kruippakjes begint op de katoenvelden in India.

Kernthema’s
Veiligheid op het werk & gezondheidsbescherming

Het behoort tot de identiteit van de regionale vestigingen van ALDI Nord om de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor de gezondheid en de veiligheid van de medewerkers op de werkplek.

Highlights
17 doelstellingen voor een betere wereld

Ook op ondernemingen wordt beroep gedaan om hun bijdrage te leveren om de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, ook SDG's genoemd, te bereiken. Veel thema's waarop de SDG's gericht zijn, zijn voor ALDI Nord van groot belang.

Kernthema’s
Mobiliteit & logistiek

Opdat onze klanten steeds verse producten en gevulde rekken kunnen aantreffen, worden dagelijks goederen uit onze distributiecentra naar de winkels vervoerd.