Engagement voor dierenwelzijn: goed resultaat in vergelijking met de sector

Wij weten dat er op het vlak van dierenwelzijn nog veel te doen is. Maar we zijn op goede weg: dat bevestigen twee actuele publicaties over het engagement voor dierenwelzijn in de levensmiddelenindustrie. In de internationale vergelijking bereikten we de derde plaats. En ook in Duitsland behaalden we in vergelijking met andere supermarktketens heel goede resultaten.

Tag

In het internationale “Business Benchmark on Farm Animal Welfare” (BBFAW) bereikte ALDI Nord in 2017 de derde plaats. Sinds 2012 evalueert de ranking het engagement voor dierenwelzijn van ondertussen 110 ondernemingen uit de levensmiddelensector – daartoe behoren levensmiddelenproducenten, klein- en groothandelaars in levensmiddelen en ook gastronomie. Hun prestaties worden geëvalueerd op basis van publiek toegankelijke informatie. Wij gingen in de evaluatie van het BBFAW sinds 2013/2014 van een zesde plaats elk jaar een plaats hoger. Hoe we daarin geslaagd zijn? Vooral door een voortdurende uitbreiding van ons engagement voor dierenwelzijn. Maar ook ons dierenwelzijnsbeleid speelde een rol. Deze creëert transparantie in onze organisatie en voor de bereikte doelstellingen.

“ALDI Nord beschikt over een uitgebreid dierenwelzijnsbeleid en heeft duidelijke processen in de toeleveringsketen geïmplementeerd. De evaluatie is in 2017, in vergelijking met het vorige jaar, nogmaals duidelijk verbeterd: dat is vooral te danken aan de transparantere verslaggeving. In sommige landen van de ondernemingsgroep is ALDI Nord reeds ingegaan op erg uitgebreide verplichtingen om het dierenwelzijn te verbeteren.”

Nicky Amos
Executive Director, BBFAW

In Duitsland werden de dierenbeschermingsrichtlijnen van de supermarktketens in 2017 voor het eerst door de Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt vergeleken met elkaar. De organisatie onderzocht daarvoor alle gepubliceerde dierenbeschermingsregelingen. Ze bevestigde ons dat onze richtlijn tot de meest uitgebreide van Duitsland behoort. ALDI kon onder de discounters overtuigen door zijn brede inzet voor dierenwelzijn. De analyse moet in de toekomst om de twee jaar plaatsvinden.

“ALDI Nord besteedt ongetwijfeld steeds meer aandacht aan de dierenbescherming. Dat blijkt onder andere uit de oprichting van een eigen team voor dit domein. Ook al is er nog werk aan de winkel, het zit goed en het tempo is, gezien de vele en deels complexe bouwplaatsen, aanzienlijk.”

Mahi Klosterhalfen

Directeur, Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt en bestuurslid, Compassion in World Farming

De resultaten tonen ons dat wij met de maatregelen en doelstellingen op de goede weg zijn.

Verdere inhoud
Highlights
Gentechnologie: ons standpunt over een omstreden thema

Wij nemen de bezwaren van onze klanten ten opzichte van gentechnologie ernstig, sluiten genetisch gemodificeerde additieven bij onze levensmiddelen uit en verschaffen duidelijkheid met transparante etikettering.

Highlights
17 doelstellingen voor een betere wereld

Ook op ondernemingen wordt beroep gedaan om hun bijdrage te leveren om de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, ook SDG's genoemd, te bereiken. Veel thema's waarop de SDG's gericht zijn, zijn voor ALDI Nord van groot belang.

Highlights
Wat het betekent om een ALDI-medewerker te zijn

Eenvoudig, betrouwbaar, verantwoordelijk. Daarvoor staan we, in alles wat we doen en overal waar we zijn.

Landen
Meer duurzaamheid in het land van de discounters: ALDI Nord Duitsland

Alles begon in 1913 met de kleine zaak in Essen-Schonnebeck. Vandaag vinden klanten ALDI Nord 2.249 keer in het verkoopgebied Noord. Een van onze accenten in Duitsland is de verbetering van het dierenwelzijn.

Highlights
ALDI CR-Support in Hongkong - productievestigingen onder de loep

Talrijke door ALDI Nord verkochte non-foodproducten worden in Azië geproduceerd. Het team van ALDI CR-Support Ltd. in Hongkong controleert de arbeids- en sociale normen van productievestigingen.

Management
CR-programma

In ons CR-programma definiëren we duidelijke doelen voor die pijlers. Over onze voortgang wordt onder andere in het kader van het duurzaamheidsrapport gecommuniceerd.

Highlights
Stap voor stap naar meer dierenwelzijn

In Duitsland behandelt de CR-afdeling van ALDI Einkauf verschillende thema's rond dierenwelzijn. Met een geëngageerd team werken wij er bij ALDI Nord aan om stap voor stap efficiënte vooruitgang te boeken.

Kernthema’s
Klantbenadering & servicekwaliteit

Het vertrouwen van onze klanten is ons belangrijkste goed. Al meer dan 100 jaar richten wij ons aanbod en onze dienstverlening consequent op de behoeften van onze klanten.