Engagement voor dierenwelzijn: goed resultaat in vergelijking met de sector

Wij weten dat er op het vlak van dierenwelzijn nog veel te doen is. Maar we zijn op goede weg: dat bevestigen twee actuele publicaties over het engagement voor dierenwelzijn in de levensmiddelenindustrie. In de internationale vergelijking bereikten we de derde plaats. En ook in Duitsland behaalden we in vergelijking met andere supermarktketens heel goede resultaten.

Tag

In het internationale “Business Benchmark on Farm Animal Welfare” (BBFAW) bereikte ALDI Nord in 2017 de derde plaats. Sinds 2012 evalueert de ranking het engagement voor dierenwelzijn van ondertussen 110 ondernemingen uit de levensmiddelensector – daartoe behoren levensmiddelenproducenten, klein- en groothandelaars in levensmiddelen en ook gastronomie. Hun prestaties worden geëvalueerd op basis van publiek toegankelijke informatie. Wij gingen in de evaluatie van het BBFAW sinds 2013/2014 van een zesde plaats elk jaar een plaats hoger. Hoe we daarin geslaagd zijn? Vooral door een voortdurende uitbreiding van ons engagement voor dierenwelzijn. Maar ook ons dierenwelzijnsbeleid speelde een rol. Deze creëert transparantie in onze organisatie en voor de bereikte doelstellingen.

“ALDI Nord beschikt over een uitgebreid dierenwelzijnsbeleid en heeft duidelijke processen in de toeleveringsketen geïmplementeerd. De evaluatie is in 2017, in vergelijking met het vorige jaar, nogmaals duidelijk verbeterd: dat is vooral te danken aan de transparantere verslaggeving. In sommige landen van de ondernemingsgroep is ALDI Nord reeds ingegaan op erg uitgebreide verplichtingen om het dierenwelzijn te verbeteren.”

Nicky Amos
Executive Director, BBFAW

In Duitsland werden de dierenbeschermingsrichtlijnen van de supermarktketens in 2017 voor het eerst door de Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt vergeleken met elkaar. De organisatie onderzocht daarvoor alle gepubliceerde dierenbeschermingsregelingen. Ze bevestigde ons dat onze richtlijn tot de meest uitgebreide van Duitsland behoort. ALDI kon onder de discounters overtuigen door zijn brede inzet voor dierenwelzijn. De analyse moet in de toekomst om de twee jaar plaatsvinden.

“ALDI Nord besteedt ongetwijfeld steeds meer aandacht aan de dierenbescherming. Dat blijkt onder andere uit de oprichting van een eigen team voor dit domein. Ook al is er nog werk aan de winkel, het zit goed en het tempo is, gezien de vele en deels complexe bouwplaatsen, aanzienlijk.”

Mahi Klosterhalfen

Directeur, Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt en bestuurslid, Compassion in World Farming

De resultaten tonen ons dat wij met de maatregelen en doelstellingen op de goede weg zijn.

Verdere inhoud
Highlights
Wat het betekent om een ALDI-medewerker te zijn

Eenvoudig, betrouwbaar, verantwoordelijk. Daarvoor staan we, in alles wat we doen en overal waar we zijn.

Management
Organisatie

De ondernemingsgroep ALDI Nord zet sinds jaar en dag in op een beproefd principe: duidelijke, decentrale structuren met korte besluitvormingsprocessen. Dat geldt ook voor de afdeling CR.

Highlights
Boter bij de vis!

Klare taal omtrent visvangst: in 2017 was ALDI Polen officiële partner van de jubileumcampagne van de Marine Stewardship Council (MSC). Een goede gelegenheid om te informeren over duurzame vismethoden en het MSC-label.

Kernthema’s
Productkwaliteit

Als het over de kwaliteit van onze producten gaat, sluiten wij geen compromissen. Hiervoor nemen wij in de gehele productie- en leveringsketen de verantwoordelijkheid op ons. De behoeften van onze klanten staan daarbij steeds op de voorgrond.

Highlights
ALDI CR-Support in Hongkong - productievestigingen onder de loep

Talrijke door ALDI Nord verkochte non-foodproducten worden in Azië geproduceerd. Het team van ALDI CR-Support Ltd. in Hongkong controleert de arbeids- en sociale normen van productievestigingen.

Highlights
Buitengewoon fair!

Fair verhandelde producten voor een betaalbare prijs? Dat bieden wij al vele jaren aan miljoenen klanten aan. Voor onze jarenlange betrokkenheid bij de eerlijke handel werden wij nu eervol onderscheiden door de organisatie TransFair.

Highlights
Groenten- en fruitrechters: voor heerlijk verse producten

Rechters die appelen en komkommers testen? Dat bestaat echt! De experten in versheid dragen ertoe bij om tegemoet te komen aan de hoge verwachtingen van onze klanten.

Kernthema’s
Duurzame normen in de non-food-toeleveringsketen

Overal waar wij onze invloed kunnen doen gelden, nemen wij onze verantwoordelijkheid voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden en de naleving van milieunormen.