Groenten- en fruitrechters: voor heerlijk verse producten

Rechters die appelen en komkommers testen? Dat bestaat echt! In België leiden wij magazijnpersoneel op tot ’groenten- en fruitrechters’. Als experten in versheid dragen ze ertoe bij om tegemoet te komen aan de hoge verwachtingen van onze klanten.

Tag

Op het eerste gezicht zien de koolrabi’s in de grote groene kisten er vers en lekker uit. Maar zijn ze dat ook werkelijk? Om dat te weten te komen, moeten de medewerkers bij de goederenontvangst van de logistieke centra ze nauwkeurig controleren. Klopt de rijpheidsgraad? Zijn de groenten beschadigd? Zijn de bladeren knapperig en groen? Opdat de collega’s de groenten en het fruit even kritisch zouden controleren als een externe deskundige, werd in België in 2017 een nieuw opleidingsconcept ingevoerd. Het doel: het enthousiasme voor kwaliteit en versheid verhogen en kennis verdiepen. Na een eerste opleiding van vier dagen nemen de medewerkers op een later tijdstip nog deel aan een bijkomende opleiding.

Het kwaliteitsproces bij ALDI Nord begint echter niet pas bij de goederenontvangst in het distributiecentrum. De medewerkers van de inkoopafdeling leggen onze leveranciers voordien ook al duidelijke instructies op. Nemen we het voorbeeld van druiven: van de kwaliteit over het suikergehalte tot de leveringstemperatuur is alles exact vastgelegd. Bovendien eisen wij bij groenten en fruit een zogenaamde sociale evaluatie door de leveranciers. Daardoor creëren wij bij de producenten een bewustzijn voor goede arbeidsnormen.

Wanneer de producten in de winkel zijn aangekomen, controleren de medewerkers daar ook nog eens of de kwaliteit klopt. Per regionale vestiging zorgen twee groenten- en fruitspecialisten ervoor dat de winkelmedewerkers echte professionals zijn op het gebied van versheid. Ze coachen de collega’s in de kwaliteitscontrole. In de toekomst moeten in de winkels speciaal voor groenten en fruit bevoegde, opgeleide medewerkers de geleverde en gepresenteerde producten controleren. Daarvoor voeren wij in 2018 verregaande opleidingen door.

“Groenten en fruit moeten vers en knapperig zijn. Dat is voor ons even belangrijk als voor onze klanten”, zegt Kilian De Geyter, Manager Buying in België. “Met de opleiding tot groenten- en fruitrechter heeft ALDI België de aandacht van de medewerkers nog sterker op dit thema gericht.”

kwaliteitsinspecteurs controleren groenten in het distributiecentrum
kwaliteitsinspecteurs controleren groenten in het distributiecentrum
kwaliteitsinspecteurs controleren groenten in het distributiecentrum
kwaliteitsinspecteurs controleren groenten in het distributiecentrum
Verdere inhoud
Kernthema’s
Klantbenadering & servicekwaliteit

Het vertrouwen van onze klanten is ons belangrijkste goed. Al meer dan 100 jaar richten wij ons aanbod en onze dienstverlening consequent op de behoeften van onze klanten.

Kernthema’s
Voedselverspilling & afval

Wij nemen de verantwoordelijkheid op ons voor de bescherming van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen. Afval beperken en voedselverspilling tegengaan, spelen daarbij voor ons als detailhandelaar een centrale rol.

Management
Relevantie

We vinden het belangrijk om te weten welke duurzaamheidshema’s voor onze stakeholders belangrijk zijn. Daarvoor baseren wij ons op de resultaten van onze relevantieanalyse.

Highlights
Een dag in het teken van kwaliteit

“Hoge kwaliteit – lage prijs”: om deze belofte in te lossen, doorlopen alle ALDI Nord-producten strenge kwaliteitscontroles. Voor de medewerkers in de kwaliteitszorg een veeleisende job.

Kernthema’s
Klimaatbescherming

Wij verbinden ons ertoe om de gevolgen van onze handelsactiviteiten voor het klimaat te verminderen. Al in 2015 hebben wij in onze CR-policy ons streven geformuleerd dat wij klimaatvriendelijk zullen handelen.

Landen
Duurzame producten, efficiënte logistiek:
ALDI België en ALDI Luxemburg

In België en Luxemburg ligt de prioriteit op de uitbouw van een duurzamer assortiment en een logistiek met efficiënt gebruik van hulpbronnen.

Management
Bedrijfsbeleid

ALDI Nord is een internationaal succesvolle discounter. Het maakt deel uit van onze commerciële identiteit om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Onze CR-policy is verankerd in de gehele ondernemingsgroep.

Highlights
Groenten en fruit: duurzaamheid over de hele lijn

Hoe kunnen wij bij de teelt van groenten en fruit in de breedte duurzame verbeteringen bereiken? In Nederland zijn de antwoorden te vinden in een gezamenlijk project met leveranciers en producenten.

Management
Stakeholders & netwerken

Uit gesprekken met onze stakeholders komen waardevolle impulsen voor ons CR-werk voort. Wij wisselen van gedachten met klanten, medewerkers, NGO's, initiatieven, federaties, leveranciers, zakenpartners en ondernemingsraden en vakbonden.