Groenten- en fruitrechters: voor heerlijk verse producten

Rechters die appelen en komkommers testen? Dat bestaat echt! In België leiden wij magazijnpersoneel op tot ’groenten- en fruitrechters’. Als experten in versheid dragen ze ertoe bij om tegemoet te komen aan de hoge verwachtingen van onze klanten.

Tag

Op het eerste gezicht zien de koolrabi’s in de grote groene kisten er vers en lekker uit. Maar zijn ze dat ook werkelijk? Om dat te weten te komen, moeten de medewerkers bij de goederenontvangst van de logistieke centra ze nauwkeurig controleren. Klopt de rijpheidsgraad? Zijn de groenten beschadigd? Zijn de bladeren knapperig en groen? Opdat de collega’s de groenten en het fruit even kritisch zouden controleren als een externe deskundige, werd in België in 2017 een nieuw opleidingsconcept ingevoerd. Het doel: het enthousiasme voor kwaliteit en versheid verhogen en kennis verdiepen. Na een eerste opleiding van vier dagen nemen de medewerkers op een later tijdstip nog deel aan een bijkomende opleiding.

Het kwaliteitsproces bij ALDI Nord begint echter niet pas bij de goederenontvangst in het distributiecentrum. De medewerkers van de inkoopafdeling leggen onze leveranciers voordien ook al duidelijke instructies op. Nemen we het voorbeeld van druiven: van de kwaliteit over het suikergehalte tot de leveringstemperatuur is alles exact vastgelegd. Bovendien eisen wij bij groenten en fruit een zogenaamde sociale evaluatie door de leveranciers. Daardoor creëren wij bij de producenten een bewustzijn voor goede arbeidsnormen.

Wanneer de producten in de winkel zijn aangekomen, controleren de medewerkers daar ook nog eens of de kwaliteit klopt. Per regionale vestiging zorgen twee groenten- en fruitspecialisten ervoor dat de winkelmedewerkers echte professionals zijn op het gebied van versheid. Ze coachen de collega’s in de kwaliteitscontrole. In de toekomst moeten in de winkels speciaal voor groenten en fruit bevoegde, opgeleide medewerkers de geleverde en gepresenteerde producten controleren. Daarvoor voeren wij in 2018 verregaande opleidingen door.

“Groenten en fruit moeten vers en knapperig zijn. Dat is voor ons even belangrijk als voor onze klanten”, zegt Kilian De Geyter, Manager Buying in België. “Met de opleiding tot groenten- en fruitrechter heeft ALDI België de aandacht van de medewerkers nog sterker op dit thema gericht.”

kwaliteitsinspecteurs controleren groenten in het distributiecentrum
kwaliteitsinspecteurs controleren groenten in het distributiecentrum
kwaliteitsinspecteurs controleren groenten in het distributiecentrum
kwaliteitsinspecteurs controleren groenten in het distributiecentrum
Verdere inhoud
Highlights
Groenten en fruit: duurzaamheid over de hele lijn

Hoe kunnen wij bij de teelt van groenten en fruit in de breedte duurzame verbeteringen bereiken? In Nederland zijn de antwoorden te vinden in een gezamenlijk project met leveranciers en producenten.

Kernthema’s
Duurzaam food-inkoopbeleid

Onze verantwoordelijkheid voor onze foodproducten reikt niet enkel van het magazijn tot aan de kassaband: wij nemen in de hele waardecreatieketen mee de verantwoordelijkheid op ons om duurzamere grondstoffen te produceren.

Kernthema’s
Klimaatbescherming

Wij verbinden ons ertoe om de gevolgen van onze handelsactiviteiten voor het klimaat te verminderen. Al in 2015 hebben wij in onze CR-policy ons streven geformuleerd dat wij klimaatvriendelijk zullen handelen.

Highlights
Kom dat zien!

Al bij de eerste blik door de grote vensters van de nieuwe ALDI-winkels valt op dat er heel wat veranderd is. Er is meer licht, meer plaats, er zijn nieuwe kleuren en de producten zijn overzichtelijk uitgestald zodat klanten beter hun weg zouden vinden.

Kernthema’s
Duurzamer assortiment

Het is een deel van ons CR-zelfbesef om voor onze klanten een verantwoordelijke, betaalbare en gezonde consumptie mogelijk te maken. Wij breiden ons aanbod aan duurzamere producten dan ook voortdurend uit.

Landen
Duurzame producten, efficiënte logistiek:
ALDI België en ALDI Luxemburg

In België en Luxemburg ligt de prioriteit op de uitbouw van een duurzamer assortiment en een logistiek met efficiënt gebruik van hulpbronnen.

Highlights
ALDI CR-Support in Hongkong - productievestigingen onder de loep

Talrijke door ALDI Nord verkochte non-foodproducten worden in Azië geproduceerd. Het team van ALDI CR-Support Ltd. in Hongkong controleert de arbeids- en sociale normen van productievestigingen.

Management
Bedrijfsbeleid

ALDI Nord is een internationaal succesvolle discounter. Het maakt deel uit van onze commerciële identiteit om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Onze CR-policy is verankerd in de gehele ondernemingsgroep.