Wat het betekent om een ALDI-medewerker te zijn

Eenvoudig, betrouwbaar, verantwoordelijk. Daarvoor staan we, in alles wat we doen en overal waar we zijn. Wat het daarnaast betekent om een ALDI-medewerker te zijn, is zo individueel en zo veelzijdig als de medewerkers bij ALDI Nord.

Tag

Afhankelijk van het land zijn er bij ALDI wel tot 50 verschillende functies. De ALDI medewerkers komen uit 117 landen en zijn tussen 16 en 66 jaar oud. Ze hebben allemaal een eigen kijk op ALDI Nord.

ALDI Nord is een aantrekkelijke werkgever. Voor ons houdt dit het volgende in: wij stellen prestaties centraal en betalen een vergoeding die hoger is dan overeengekomen in de cao. Wij geven aan alle medewerkers dezelfde kansen. En wij worden steeds opener, niet enkel in de communicatie naar buiten toe, maar ook in de omgang met elkaar.

Drie perspectieven – insights medewerkers

Welkom in onze ALDI-winkel! Goederen uitstallen, versheidscontroles uitvoeren en klanten helpen: dit zijn de belangrijkste taken die Marina Goldmann tijdens haar opleiding als verkoopster in de detailhandel dagelijks uitvoert. Aangezien elke situatie anders is, belooft ze de sollicitanten alvast dat dit geen saaie job is!  

Wie prestatiegericht is, kan de carrièreladder beklimmen: Catherina Schwarz is in enkele jaren tijd gepromoveerd van Districtmanager tot Manager Klantgetrouwheid in de ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG. Sindsdien geeft ze actief mee vorm aan de winkelervaring van de klanten.

Carlo Hünerfeld werkt reeds 37 jaar bij ALDI Nord – van kassamedewerker in de winkel tot centrale inkoper in de ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG in Essen-Kray. Hij ontdekt elk jaar meer dan 100 producten en stelt deze intern voor. Zijn vakdomeinen: ambacht en gereedschap, verf en vernis alsook vuurwerk.

Verdere inhoud
Kernthema’s
Maatschappelijk engagement

Met onze competentie en ervaring leveren wij ook naast onze core business een bijdrage tot het oplossen van maatschappelijke problemen. Met onze maatschappelijke betrokkenheid steunen wij een groot aantal projecten.

Management
Stakeholders & netwerken

Uit gesprekken met onze stakeholders komen waardevolle impulsen voor ons CR-werk voort. Wij wisselen van gedachten met klanten, medewerkers, NGO's, initiatieven, federaties, leveranciers, zakenpartners en ondernemingsraden en vakbonden.

Highlights
Einfach wir – het magazine voor ALDI-medewerkers

Tijdens onze moderniseringskoers ontwikkelen wij ons sneller dan ooit tevoren. Het is duidelijk: de medewerkers bij ALDI Nord moeten weten wat er gaande is. Ons nieuw medewerkersmagazine “einfach wir” in Duitsland in de schijnwerpers!

Management
Organisatie

De ondernemingsgroep ALDI Nord zet sinds jaar en dag in op een beproefd principe: duidelijke, decentrale structuren met korte besluitvormingsprocessen. Dat geldt ook voor de afdeling CR.

Highlights
Wij zijn een en al oor: ALDI Spanje zet in op dialoog

De verwachtingen van de klanten worden steeds complexer. Wat er nodig is? Meer communicatie! ALDI Spanje toont hoe dat gaat.

Landen
Gelukkig en duurzaam: ALDI Denemarken

Onze Deense klanten hechten veel belang aan milieuvriendelijke en lokale producten. In 2017 heeft ALDI Denemarken 32 nieuwe bioproducten in het assortiment opgenomen en het aandeel gecertificeerde visproducten beduidend verhoogd.

Kernthema’s
Duurzame normen in de non-food-toeleveringsketen

Overal waar wij onze invloed kunnen doen gelden, nemen wij onze verantwoordelijkheid voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden en de naleving van milieunormen.

Management
Relevantie

We vinden het belangrijk om te weten welke duurzaamheidshema’s voor onze stakeholders belangrijk zijn. Daarvoor baseren wij ons op de resultaten van onze relevantieanalyse.

Landen
Veel aan de hand op het vlakke land:
ALDI Nederland

ALDI Nederland heeft zich in 2017 hard ingezet om klanten te steunen bij een gezonde en duurzame levensstijl. Maar ook de bescherming van het milieu en het klimaat spelen daar een belangrijke rol.