Wat het betekent om een ALDI-medewerker te zijn

Eenvoudig, betrouwbaar, verantwoordelijk. Daarvoor staan we, in alles wat we doen en overal waar we zijn. Wat het daarnaast betekent om een ALDI-medewerker te zijn, is zo individueel en zo veelzijdig als de medewerkers bij ALDI Nord.

Tag

Afhankelijk van het land zijn er bij ALDI wel tot 50 verschillende functies. De ALDI medewerkers komen uit 117 landen en zijn tussen 16 en 66 jaar oud. Ze hebben allemaal een eigen kijk op ALDI Nord.

ALDI Nord is een aantrekkelijke werkgever. Voor ons houdt dit het volgende in: wij stellen prestaties centraal en betalen een vergoeding die hoger is dan overeengekomen in de cao. Wij geven aan alle medewerkers dezelfde kansen. En wij worden steeds opener, niet enkel in de communicatie naar buiten toe, maar ook in de omgang met elkaar.

Drie perspectieven – insights medewerkers

Welkom in onze ALDI-winkel! Goederen uitstallen, versheidscontroles uitvoeren en klanten helpen: dit zijn de belangrijkste taken die Marina Goldmann tijdens haar opleiding als verkoopster in de detailhandel dagelijks uitvoert. Aangezien elke situatie anders is, belooft ze de sollicitanten alvast dat dit geen saaie job is!  

Wie prestatiegericht is, kan de carrièreladder beklimmen: Catherina Schwarz is in enkele jaren tijd gepromoveerd van Districtmanager tot Manager Klantgetrouwheid in de ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG. Sindsdien geeft ze actief mee vorm aan de winkelervaring van de klanten.

Carlo Hünerfeld werkt reeds 37 jaar bij ALDI Nord – van kassamedewerker in de winkel tot centrale inkoper in de ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG in Essen-Kray. Hij ontdekt elk jaar meer dan 100 producten en stelt deze intern voor. Zijn vakdomeinen: ambacht en gereedschap, verf en vernis alsook vuurwerk.

Verdere inhoud
Kernthema’s
Duurzame normen in de non-food-toeleveringsketen

Overal waar wij onze invloed kunnen doen gelden, nemen wij onze verantwoordelijkheid voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden en de naleving van milieunormen.

Landen
Duurzame levensmiddelen voor echte gourmands: ALDI Frankrijk

ALDI is in Frankrijk intussen met 888 winkels vertegenwoordigd. In het land van de fijnproevers vullen steeds meer duurzame en regionale producten onze winkelrekken. Bovendien verwelkomen we er momenteel veel nieuwe medewerkers.

Highlights
Wij zijn een en al oor: ALDI Spanje zet in op dialoog

De verwachtingen van de klanten worden steeds complexer. Wat er nodig is? Meer communicatie! ALDI Spanje toont hoe dat gaat.

Kernthema’s
Duurzaam food-inkoopbeleid

Onze verantwoordelijkheid voor onze foodproducten reikt niet enkel van het magazijn tot aan de kassaband: wij nemen in de hele waardecreatieketen mee de verantwoordelijkheid op ons om duurzamere grondstoffen te produceren.

Highlights
ALDI Frankrijk: streekproducten op tafel

In Frankrijk letten veel consumenten bij hun aankopen op de herkomst van de producten. Wij bieden onze klanten dan ook talrijke producten uit Frankrijk en veel typische streekproducten aan.

Highlights
Kom dat zien!

Al bij de eerste blik door de grote vensters van de nieuwe ALDI-winkels valt op dat er heel wat veranderd is. Er is meer licht, meer plaats, er zijn nieuwe kleuren en de producten zijn overzichtelijk uitgestald zodat klanten beter hun weg zouden vinden.

Highlights
Einfach wir – het magazine voor ALDI-medewerkers

Tijdens onze moderniseringskoers ontwikkelen wij ons sneller dan ooit tevoren. Het is duidelijk: de medewerkers bij ALDI Nord moeten weten wat er gaande is. Ons nieuw medewerkersmagazine “einfach wir” in Duitsland in de schijnwerpers!

Management
Relevantie

We vinden het belangrijk om te weten welke duurzaamheidshema’s voor onze stakeholders belangrijk zijn. Daarvoor baseren wij ons op de resultaten van onze relevantieanalyse.

Highlights
De toekomst is groen: zo moet de nieuwe ALDI Nord-campus eruit zien

Met nieuwsgierigheid wordt hij verwacht: de nieuwe campus op de vestigingsplaats van ALDI Inkoop in Essen-Kray. Het moderne gebouw voldoet aan hoge duurzaamheidseisen en biedt genoeg plaats voor alle medewerkers van ALDI Inkoop.