Wat het betekent om een ALDI-medewerker te zijn

Eenvoudig, betrouwbaar, verantwoordelijk. Daarvoor staan we, in alles wat we doen en overal waar we zijn. Wat het daarnaast betekent om een ALDI-medewerker te zijn, is zo individueel en zo veelzijdig als de medewerkers bij ALDI Nord.

Tag

Afhankelijk van het land zijn er bij ALDI wel tot 50 verschillende functies. De ALDI medewerkers komen uit 117 landen en zijn tussen 16 en 66 jaar oud. Ze hebben allemaal een eigen kijk op ALDI Nord.

ALDI Nord is een aantrekkelijke werkgever. Voor ons houdt dit het volgende in: wij stellen prestaties centraal en betalen een vergoeding die hoger is dan overeengekomen in de cao. Wij geven aan alle medewerkers dezelfde kansen. En wij worden steeds opener, niet enkel in de communicatie naar buiten toe, maar ook in de omgang met elkaar.

Drie perspectieven – insights medewerkers

Welkom in onze ALDI-winkel! Goederen uitstallen, versheidscontroles uitvoeren en klanten helpen: dit zijn de belangrijkste taken die Marina Goldmann tijdens haar opleiding als verkoopster in de detailhandel dagelijks uitvoert. Aangezien elke situatie anders is, belooft ze de sollicitanten alvast dat dit geen saaie job is!  

Wie prestatiegericht is, kan de carrièreladder beklimmen: Catherina Schwarz is in enkele jaren tijd gepromoveerd van Districtmanager tot Manager Klantgetrouwheid in de ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG. Sindsdien geeft ze actief mee vorm aan de winkelervaring van de klanten.

Carlo Hünerfeld werkt reeds 37 jaar bij ALDI Nord – van kassamedewerker in de winkel tot centrale inkoper in de ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG in Essen-Kray. Hij ontdekt elk jaar meer dan 100 producten en stelt deze intern voor. Zijn vakdomeinen: ambacht en gereedschap, verf en vernis alsook vuurwerk.

Verdere inhoud
Kernthema’s
Duurzaam food-inkoopbeleid

Onze verantwoordelijkheid voor onze foodproducten reikt niet enkel van het magazijn tot aan de kassaband: wij nemen in de hele waardecreatieketen mee de verantwoordelijkheid op ons om duurzamere grondstoffen te produceren.

Landen
Gelukkig en duurzaam: ALDI Denemarken

Onze Deense klanten hechten veel belang aan milieuvriendelijke en lokale producten. In 2017 heeft ALDI Denemarken 32 nieuwe bioproducten in het assortiment opgenomen en het aandeel gecertificeerde visproducten beduidend verhoogd.

Highlights
Wij zijn een en al oor: ALDI Spanje zet in op dialoog

De verwachtingen van de klanten worden steeds complexer. Wat er nodig is? Meer communicatie! ALDI Spanje toont hoe dat gaat.

Highlights
De toekomst is groen: zo moet de nieuwe ALDI Nord-campus eruit zien

Met nieuwsgierigheid wordt hij verwacht: de nieuwe campus op de vestigingsplaats van ALDI Inkoop in Essen-Kray. Het moderne gebouw voldoet aan hoge duurzaamheidseisen en biedt genoeg plaats voor alle medewerkers van ALDI Inkoop.

Kernthema’s
Duurzame normen in de non-food-toeleveringsketen

Overal waar wij onze invloed kunnen doen gelden, nemen wij onze verantwoordelijkheid voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden en de naleving van milieunormen.

Management
Stakeholders & netwerken

Uit gesprekken met onze stakeholders komen waardevolle impulsen voor ons CR-werk voort. Wij wisselen van gedachten met klanten, medewerkers, NGO's, initiatieven, federaties, leveranciers, zakenpartners en ondernemingsraden en vakbonden.

Landen
De zon op het dak: ALDI Portugal

Helemaal in het westen van continentaal Europa ligt ALDI Portugal met 57 verkooppunten. Fotovoltaïek is hier een belangrijk thema. Bovendien speelt sociale betrokkenheid er een bijzondere rol.

Management
Relevantie

We vinden het belangrijk om te weten welke duurzaamheidshema’s voor onze stakeholders belangrijk zijn. Daarvoor baseren wij ons op de resultaten van onze relevantieanalyse.