Wat het betekent om een ALDI-medewerker te zijn

Eenvoudig, betrouwbaar, verantwoordelijk. Daarvoor staan we, in alles wat we doen en overal waar we zijn. Wat het daarnaast betekent om een ALDI-medewerker te zijn, is zo individueel en zo veelzijdig als de medewerkers bij ALDI Nord.

Tag

Afhankelijk van het land zijn er bij ALDI wel tot 50 verschillende functies. De ALDI medewerkers komen uit 117 landen en zijn tussen 16 en 66 jaar oud. Ze hebben allemaal een eigen kijk op ALDI Nord.

ALDI Nord is een aantrekkelijke werkgever. Voor ons houdt dit het volgende in: wij stellen prestaties centraal en betalen een vergoeding die hoger is dan overeengekomen in de cao. Wij geven aan alle medewerkers dezelfde kansen. En wij worden steeds opener, niet enkel in de communicatie naar buiten toe, maar ook in de omgang met elkaar.

Drie perspectieven – insights medewerkers

Welkom in onze ALDI-winkel! Goederen uitstallen, versheidscontroles uitvoeren en klanten helpen: dit zijn de belangrijkste taken die Marina Goldmann tijdens haar opleiding als verkoopster in de detailhandel dagelijks uitvoert. Aangezien elke situatie anders is, belooft ze de sollicitanten alvast dat dit geen saaie job is!  

Wie prestatiegericht is, kan de carrièreladder beklimmen: Catherina Schwarz is in enkele jaren tijd gepromoveerd van Districtmanager tot Manager Klantgetrouwheid in de ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG. Sindsdien geeft ze actief mee vorm aan de winkelervaring van de klanten.

Carlo Hünerfeld werkt reeds 37 jaar bij ALDI Nord – van kassamedewerker in de winkel tot centrale inkoper in de ALDI Einkauf GmbH & Co. oHG in Essen-Kray. Hij ontdekt elk jaar meer dan 100 producten en stelt deze intern voor. Zijn vakdomeinen: ambacht en gereedschap, verf en vernis alsook vuurwerk.

Verdere inhoud
Highlights
De toekomst is groen: zo moet de nieuwe ALDI Nord-campus eruit zien

Met nieuwsgierigheid wordt hij verwacht: de nieuwe campus op de vestigingsplaats van ALDI Inkoop in Essen-Kray. Het moderne gebouw voldoet aan hoge duurzaamheidseisen en biedt genoeg plaats voor alle medewerkers van ALDI Inkoop.

Kernthema’s
Sensibilisering van consumenten

Elk jaar worden bij ons ongeveer 1,2 miljard aankopen gedaan. Het is ons doel om een gezonde en duurzame levensstijl te promoten en een betaalbare, verantwoordelijke consumptie mogelijk te maken.

Kernthema’s
Duurzame normen in de non-food-toeleveringsketen

Overal waar wij onze invloed kunnen doen gelden, nemen wij onze verantwoordelijkheid voor veilige en eerlijke arbeidsomstandigheden en de naleving van milieunormen.

Landen
De zon op het dak: ALDI Portugal

Helemaal in het westen van continentaal Europa ligt ALDI Portugal met 57 verkooppunten. Fotovoltaïek is hier een belangrijk thema. Bovendien speelt sociale betrokkenheid er een bijzondere rol.

Management
Organisatie

De ondernemingsgroep ALDI Nord zet sinds jaar en dag in op een beproefd principe: duidelijke, decentrale structuren met korte besluitvormingsprocessen. Dat geldt ook voor de afdeling CR.

Kernthema’s
Klantbenadering & servicekwaliteit

Het vertrouwen van onze klanten is ons belangrijkste goed. Al meer dan 100 jaar richten wij ons aanbod en onze dienstverlening consequent op de behoeften van onze klanten.

Landen
Duurzame levensmiddelen voor echte gourmands: ALDI Frankrijk

ALDI is in Frankrijk intussen met 888 winkels vertegenwoordigd. In het land van de fijnproevers vullen steeds meer duurzame en regionale producten onze winkelrekken. Bovendien verwelkomen we er momenteel veel nieuwe medewerkers.

Highlights
17 doelstellingen voor een betere wereld

Ook op ondernemingen wordt beroep gedaan om hun bijdrage te leveren om de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN, ook SDG's genoemd, te bereiken. Veel thema's waarop de SDG's gericht zijn, zijn voor ALDI Nord van groot belang.

Landen
Veel aan de hand op het vlakke land:
ALDI Nederland

ALDI Nederland heeft zich in 2017 hard ingezet om klanten te steunen bij een gezonde en duurzame levensstijl. Maar ook de bescherming van het milieu en het klimaat spelen daar een belangrijke rol.