Klare taal omtrent duurzaamheid:
ALDI Spanje in dialoog

Of het nu op de moderne website, met sterke communicatiecampagnes of via sociale media is: voor ALDI Spanje hoort interactie met klanten en andere belanghebbenden er gewoon bij. Ook milieu-onderwerpen vinden zo gehoor.

Tag

Klanten moeten op het eerste gezicht kunnen zien wat er allemaal in een product zit. ALDI Spanje hanteert dan ook duidelijke criteria voor transparante en betrouwbare informatie op verpakkingen. Blijven er toch nog vragen open, dan hebben klanten in Spanje veel mogelijkheden om met ons contact op te nemen, bijvoorbeeld via onze nieuwe klantenservice Contigo ALDI of onze socialemediakanalen. Een thema dat ons in 2017 vooral bezighield, zijn de milieu- en gezondheidsrisico’s die verbonden zijn met de productie van palmolie. Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan producten die geen palmolie bevatten. We komen tegemoet aan deze wens en we bieden ook alternatieven aan. Sinds januari 2018 verkopen wij onder ons eigen merk ‘GutBio’ in Spanje enkel nog palmolievrije producten. Met een uitgebreide communicatiecampagne rond bio maakten we duidelijk dat bio-producten “van nature goed” zijn en steunden we de ecologische landbouw.

Onze highlights

Kwaliteit verbonden met milieuvoordelen. Dat zien onze Spaanse klanten in onze bioproducten. In 2017 verhoogden we het aantal van 131 naar 225 producten.

Ook in Spanje profiteren wij van de zon die op de daken van onze winkels en distributiecentra schijnt. We maken er goed gebruik van en we breiden continu uit: in 2017 verhoogden we de capaciteit van onze zonnepannelen van 804 naar 850 kWp.

Profiel van ALDI Spanje

Regionale vestigingen 4
Verkooppunten 272
Totaal aantal ALDI-medewerkers
3.571
Jaar van toetreding tot de markt 2002
Website www.aldi.es
Onze nationale doelen uit het CR-programma (2017):

Een bijgewerkt overzicht vindt u onder: CR-programma 2018.

Pijler: ketenverantwoordelijkheid

Doelstelling Status Streefdatum Streefwaarde Bereik
Een nationaal dierenwelzijnsbeleid opstellen en publiceren nieuw 2018 inkoopbeleid Spanje
Gluten- en lactosevrije producten etiketteren aan de hand van erkende certificeringsinstanties (Espiga barrada (ELS) of Adilac) nieuw 2018 100 % Spanje
Een verbod op kooi-eieren invoeren nieuw 2020 100 % Spanje

doel bereikt   lopend proces

Onze projecten en thema‘s

Dialoog
Wij zijn een en al oor: ALDI Spanje zet in op dialoog
Meer
Kernthema
Duurzaam food-inkoopbeleid
Meer
Kernthema
Duurzame normen in de non-food-toeleveringsketen
Meer
Management
Erkenning
Meer
Kernthema
Mobiliteit & logistiek
Meer
Kernthema
Productkwaliteit
Meer
Voedselverspilling
Op reddingsmissie
Meer