Meer duurzaamheid in de winkelrekken:
ALDI Polen

Ofwel Fairtrade- ofwel MSC-gecertificeerd: in de Poolse ALDI-winkels vinden klanten een steeds groter assortiment aan duurzamere producten. Alle 124 winkels werden al aanzienlijk gemoderniseerd.

Tag

In Polen stijgt het bewustzijn voor duurzaamheid bij de consumenten. ALDI Polen speelt daarop in, ontwikkelt het assortiment verder en informeert de klanten via het wekelijkse klantenmagazine. Sinds 2017 verhogen wij bijvoorbeeld het aanbod aan Fairtrade-producten in ons assortiment en zijn we een vaste samenwerking aangegaan met de nog jonge Poolse Fairtrade-organisatie. In het rapporteringsjaar informeerden we klanten en medewerkers over duurzame visvangst: als officiële partner steunden wij de jubileumcampagne van de Marine Stewardship Council (MSC). In het kader van ons internationaal dierenwelzijnsbeleid verbinden wij ons ertoe om, als eerste discounter in Polen, tegen uiterlijk 2025 geen kooi-eieren meer te verkopen.

Onze highlights

In 2017 verhoogden we het aantal ingekochte eigenmerkproducten met Fairtrade-certificering: van één Fairtrade-actieproduct in 2016 naar acht producten in het eerste kwartaal van 2018, waarvan vijf in het vaste assortiment.

In de rapporteringsperiode verhoogden wij het aantal ingekochte eigenmerkproducten met het EU Biolabel in het vaste en tijdelijke assortiment van 10 (vorig jaar) naar 45.

Het profiel van ALDI Polen

Regionale vestigingen 1
Verkooppunten 124
Totaal aantal ALDI-medewerkers
1.906
Jaar van toetreding tot de markt 2008
Website www.aldi.pl
Onze nationale doelen uit het CR-programma:

Pijler: medewerkerswaardering

Doelstelling Status Streefdatum Streefwaarde Bereik
Een opleidingsprogramma ontwikkelen om de competenties van onze managers verder aan te scherpen nieuw 2019 concept Polen

doel bereikt   lopend proces

Onze projecten en thema‘s

Duurzamere producten
Boter bij de vis!
Meer
Kernthema
Maatschappelijk engagement
Meer
Voedselverspilling
Op reddingsmissie
Meer
Kernthema
Aantrekkelijke werkgever
Meer
Kernthema
Diversiteit & evenwicht werk-privé
Meer
Kernthema
Duurzamer assortiment
Meer