Duurzame levensmiddelen voor echte gourmands: ALDI Frankrijk

ALDI is in Frankrijk intussen met 888 winkels vertegenwoordigd. In het land van de fijnproevers vullen steeds meer duurzame en regionale producten onze winkelrekken. Bovendien verwelkomen we er momenteel veel nieuwe medewerkers.

Tag

ALDI Frankrijk groeit, de winkels worden aanzienlijk gemoderniseerd en met een nieuwe communicatiestrategie maken we klanten nieuwsgierig naar onze aanbiedingen. Het is duidelijk dat daarmee ook een stijgend aantal medewerkers verbonden is. In 2017 kwamen er ongeveer 3.000 nieuwe medewerkers bij. Niet alleen zij, maar ook ervaren collega’s steunen wij doelgericht en wij geven hen de mogelijkheid om intern op te klimmen. Aan onze klanten bieden wij in Frankrijk veel hoogwaardige en steeds meer duurzame producten aan. Daarvoor stellen wij erg strenge eisen aan onze leveranciers en daarbij gaan we verder dan de wettelijke voorschriften. Om ons te engageren voor de bescherming van het milieu, steunen we in Frankrijk bijvoorbeeld de organisatie BEE FRIENDLY. Die organisatie zet zich in voor landbouwpraktijken die bijensterfte tegengaat. In 2017 namen we  deel aan de  ‘Bewuste visweek’ (‘Semaine de la pêche responsable‘)  van de Marine Stewardship Council (MSC) en de Aquaculture Stewardship Council (ASC). In onze folder informeerden wij klanten en medewerkers over het belang van duurzame visvangst en verantwoorde aquacultuur. In 2017 hebben wij bovendien ons bio-assortiment uitgebreid van 45 naar 60 producten. Onder het nieuwe eigen merk ‘BON & VÉG’ bieden wij vegetarische en veganistische producten aan. Ook regionale producten spelen in Frankrijk een steeds grotere rol: 98 procent van het vers en diepgevroren vlees is al afkomstig uit Franse kweek. Onder het eigen merk ‘Pays Gourmand’ bieden we in Frankrijk ook typische streekproducten aan.

Onze highlights

In 2017 kreeg ongeveer zeven procent van de ALDI-medewerkers in Frankrijk een promotie. Dat toont aan dat ALDI Frankrijk doorgroeimogelijkheden biedt en veel belang hecht aan de ervaring van haar medewerkers.

In het verslagjaar was 87,4 procent van de palmolie in onze producten gecertificeerd met het label van de Ronde Tafel voor duurzame palmolie (Roundtable for Sustainable Palmoil, RSPO). Dat is ongeveer 200 ton meer dan in 2016.

Profiel van ALDI Frankrijk

Regionale vestigingen 13
Verkooppunten 888
Totaal aantal ALDI-medewerkers
9.218
Jaar van toetreding tot de markt 1988
Website www.aldi.fr
Onze nationale doelen uit het CR-programma (2017):

Een bijgewerkt overzicht vindt u onder: CR-programma 2018.

Pijler: ketenverantwoordelijkheid

Doelstelling Status Streefdatum Streefwaarde Bereik
BEE FRIENDLY-gecertificeerde producten opnemen in het assortiment nieuw 2019 opstelling en ontwikkeling Frankrijk
Omschakelen van vis en zeevruchten op duurzaam gecertificeerde goederen nieuw 2019 75 % Frankrijk
Een nationaal dierenwelzijnsbeleid publiceren    2018 voortzetting en uitbreiding Frankrijk
Omschakelen op gecertificeerde cacao (UTZ, Fairtrade, Rainforest Alliance en Bio) voor alle eigenmerkproducten    2020 100 % Frankrijk
De ALDI Transparency Code (ATC) introduceren voor eigenmerkproducten die minstens 3 % vlees bevatten    2020 100 % Frankrijk
Het groenten- en fruitassortiment uitbreiden    2018 100 Frankrijk
Een verbod op kooi-eieren invoeren nieuw 2020 100 % Frankrijk

doel bereikt   lopend proces

Pijler: behoud van natuurlijke hulpbronnen

Doelstelling Status Streefdatum Streefwaarde Bereik
Nieuwe winkels voorzien van zonnepanelen nieuw 2021 120 Frankrijk

doel bereikt   lopend proces

Onze projecten en thema‘s

Kernthema
Duurzaam food-inkoopbeleid
Meer
Kernthema
Duurzamer assortiment
Meer
Dierenwelzijn
Dierenwelzijn bij discounters – een contradictie?
Meer
Klantenservice
Kom dat zien! De nieuwe winkels
Meer
Etikettering
ALDI Frankrijk: streekproducten op tafel
Meer
Voedselverspilling
Op reddingsmissie
Meer